BijlmerBajes

BijlmerBajes

Op 26 september touren we naar de BijlmerBajes. Tot december 2019 kunnen we nog een kijkje nemen, hierna wordt de bajes gesloopt.

De Bijlmerbajes wordt gesloopt, na slechts veertig jaar het onderkomen voor gevangenen te zijn geweest. De Heinekenontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout zaten er onder meer opgesloten. De afgelopen jaren had de gevangenis al een andere functie, de locatie bood onderdak aan 1.100 vluchtelingen. Op de vrijgekomen grond worden de komende jaren 1.350 woningen gebouwd – Het Bajeskwartier. Bron: NRC.

BijlmerBajes

Heb je altijd al willen weten wat er zich al die jaren binnen de muren van de Bijlmerbajes heeft afgespeeld? En het is ook meteen je enige kans, want vanaf 29 mei 2019 is de eerste toren van de bajes gesloopt. Er komt hier namelijk een hele nieuwe wijk genaamd het Bajeskwartier. Tot december 2019 kunnen jullie nog een laatste kijkje nemen en afscheid nemen van de Bijlmerbajes. Dus kom snel kijken voor het te laat is! www.bijlmerbajesevents.nl

Op 26 september krijgen we een rondleiding door de BijlmerBajes voordat we starten met ons programma. Klik hier voor meer informatie over de dag en om je aan te melden. 

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven